Att vara kolonist

Aldrig har så många Stockholmare velat bli kolonister som nu. Köerna till våra områden blir allt längre och vi gör vårt bästa för att få staden att anlägga nya områden. Att ha en lott, vare sig det är en med stuga eller utan, är en vardagslyx som vi vill att fler ska kunna njuta av.

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. 

Det är roligt att odla men det är en tidskrävande hobby. Ogräs ska hållas under kontroll, plantor dras upp, buskar beskäras, grödor som skriker efter näring och vatten och så vidare. Har du fått en stuglott ska du även kunna sköta om huset. 

Samtidigt kommer du in i ett nytt socialt sammanhang med massor av grannar som delar samma intresse. Som medlem i en förening kommer du förutom att jobba med din egen lott vara med och dela ansvar för skötsel av gemensamma ytor och byggnader.

Även om en lott är som ett krävande husdjur ibland så är det också den plats där många av oss hämtar energi och finner frid.

Enda sättet att få en lott i Stockholm idag är att ställa sig i kö till en eller flera av stadens alla föreningar.
Här hittar du kontaktuppgifter till dem!